Isis – hotad planet

Tänk dig att ha en planet nästan helt för dig själv, att vara van vid lugnet och tystheten. Plötsligt blir du tvungen att dela den med nyanlända människor du inte känner, som har åsikter och fördomar och du är den som inte passar in…

Olwen har bott ensam på planeten Isis i 16 år, med bara Värnare och husdjuret Hobbit. Hon är Isis Fyrväktare och sköter om den fyr som skickar uppgifter om planeten till Jorden. För det är möjligt att Isis ska koloniseras.

Så kommer den dag då ett rymdskepp landar med 80 nybyggare från jorden och Olwen måste lära sig att dela med sig av den värld där hon levt ensam och lycklig i hela sitt liv. Men bland nybyggarna finns Mark, en kille i Olwens ålder och de blir kära i varandra.

Men det är inte så enkelt att de lever lyckliga i alla sina dagar, för Olwens fysik har blivit förändrad för att hon ska kunna bo på Isis utan skydd mot den strålning som är starkare här än på jorden. Och jordmänniskorna har som alltid fördomar mot allt nytt.

Jag läste den här boken första gången när jag gick i mellanstadiet och fortfarande kan bilder av boken dyka upp i mina tankar när som helst. Jag blev så glad när jag hittade den på biblioteket så jag kunde läsa om den! Och den är lika bra som jag mindes!

Fortsättes av:
Makten över Isis Inkräktare på Isis

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 27 april 2009