Ishavspirater

Följ med på Siris farliga resa när hon ska försöka befria sin syster från den grymma pirathövdingen Vithuvud. En fantastisk äventyrsberättelse.

Siri är 10 år och bor med sin gamla pappa och lillasyster i en övärld någonstans i norr. En dag händer det värsta. Lillasyster Miki blir bortrövad av den fruktade pirathövdingen Vithuvuds män!

Otäcka historier om hur Vithuvud låter barn slita ut sig i hans diamantgruva har flickorna hört och berättat för varandra sedan de var små. Nu säger alla att det är lönlöst att ge sig iväg och försöka rädda Miki. Det finns ingen som någonsin har återvänt från Vithuvuds fångenskap.

Siri vägrar att lyssna på det. Hon ger sig iväg på en farlig och mödosam resa för att rädda sin syster. Bland annat möter hon vargjägare, sjöjungfrur och pirater.

Läs en fantastisk berättelse om äventyr, ensamhet och vänskap, sorg och glädje. Den passar också väldigt bra att läsa högt.

Våffelhjärtat

Av: Parr, Maria Tipsat av: Emma Sigvardsson

Mycket kan hända på ett år när man är en påhittig nioåring. Särskilt när bästa vännen har talang för att ställa till med tokigheter.