Isdraken

Isdraken är som en blandning av de tidigare böckerna om Atom-Ragnar och Dogge. Från sommarprogrammet 2006 med författaren Mikael Engström förstår man att mycket är självpplevt.

Av: Engström, Mikael
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2007
Låna

Huvudpersonen heter Mik, men kallas Fladderöra. Han är kortast i femman och har en obrukbar mobiltelefon som han ringer till Tengil, Dracula och Gud med. Skolan är inte hans grej. Storebror Tommy fixar allt därhemma för pappa klarar det inte. Pappa har lovat att bli nykter men så blir han full gång på gång.

Socialnämnden kopplas in och Mik skickas till faster Lena i Selet. Hon lever ensam och alternativt och sköter om gamlingarna i byn. Där lär han känna Pi. Tillsammans kidnappar de katter som de lämnar tillbaka när hittelönen är tillräckligt hög.

Mik trivs rätt bra i Selet, men tyvärr får han inte vara kvar utan hamnar i ett fruktansvärt fosterhem med hundpensionat och där låser man in honom på rummet på kvällen. Mik rymmer.

En tuff, realistisk bok om en överlevare. Från 12 år.

Satans tjuv

Av: Engström, Mikael Tipsat av: Kicko

Boken är bra för att den är väldigt spännande, men även lite rolig och underhållande. Det händer ofta nåt nytt spännande och då är det kul att läsa.