Is everyone hanging out without me?

Manusförfattaren och tv-personligheten Mindy Kaling berör vitt skilda ämnen i den här biografiska essäsamlingen och hon gör det konsekvent med mycket humor och entusiasm.

Det var titeln som fick mig att hugga den här boken på en gång. Visst har jag beundrat Mindy Kaling i flera år, men jag hade inte trott att vi hade så mycket gemensamt, utöver att jag skrattar lika mycket åt hennes tv-serier som hon antagligen själv också gör. Den här titelfrasen är inget en människa med gott självförtroende frågar sig.

Showbiz på gott och ont

Det är många av hennes extroverta sidor som får ta plats i den här biografiska essäsamlingen, men Mindy Kaling berättar också, naturligtvis på ett självironiskt sätt, om hur dåliga sketcher hon skrev under sin tid på Saturday night live. En erfaren komedi-manusförfattares synpunkter på den amerikanska roast-kulturen är också intressant läsning.

De ämnen som Mindy Kaling berör är vitt spridda, men hon gör det konsekvent med mycket humor och entusiasm. Jag skulle rekommendera den här boken till alla som redan gillar författaren, men också till den som letar efter något lättläst och skojigt på engelska, om livet i allmänhet och amerikansk showbiz bakom kulisserna i synnerhet.

Slog igenom i The office

Mindy Kaling slog igenom som manusförfattare i amerikanska The office och sedermera även skådespelare i samma serie. Hon har sedan dess skapat en egen sitcom, The Mindy project, som hon också spelar huvudrollen i. Hon har vunnit flera priser med båda serierna.

Bossypants

Av: Fey, Tina Tipsat av: Anna Sahlén

En läsvärd och underhållande självbiografi från en av USA:s lysande humorstjärnor.

How to be a woman

Av: Moran, Caitlin Tipsat av: Anna Sahlén

Personligt och roligt om egna och andras förväntningar på hur kvinnor ska vara och varför det är så.

Bedsit disco queen

Av: Thorn, Tracey Tipsat av: Anna Sahlén

Tracey Thorn verkar råka in i det som blir till hennes musikkarriär. Lycklig slump eller inte – hennes ödmjuka biografi är rolig att läsa.