Inu Yasha

En spännande manga-serie med humor, action och romantik. Om Kagome som hamnar i en parallell värld.

Av: Takahashi, Rumiko
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2005
Låna

Inu Yasha är en manga-serie, skapad av en av japans främsta författare, Rumiko Takahashi. Den handlar om en tonårsflicka som heter Kagome. Hon bor i Tokyo och lever ett vanligt liv tills hon upptäcker en brunn som leder till en helt annan värld.

Den andra världen är det gamla Japan, och det visar sig att Kagome har varit där förut. Hon träffar och lär känna många personer, bland annat halvdemonen Inu Yasha. Inu Yasha är inte alltid så väldigt vänlig mot Kagome, men hjälper henne ändå.

Spännande fantasy-äventyr

Serien inehåller humor, action, romantik och lite drama. Det är fantasy, med mycket demoner och andra varelser. Serien är ganska bra uppbyggd, och spännande.

Om jag ska säga något negativt som vissa kanske reagerar på, som i alla fall jag har tänkt på, är det hur den är ritad. Med andra ord kan det märkas att det är en äldre serie, men jag tycker samtidigt att det inte spelar så stor roll. Jag rekommenderar Inu Yasha till dig som gillar fantasy och äventyr. Och till dig som älskar att läsa manga-serier, eller som vill testa att läsa manga.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Salome Sandström den 19 juni 2019