Inte vatten värd

En skolresa i åttan. Tjejdrama. En tipspromenad. En av tjejerna försvinner. De andra tjejerna lurar läraren och skriver en lapp om att hon var tvungen att åka hem, i förväg. Mardröm. Vad har hänt med Sigga?

Edith har varit bästa kompis med coola Lucinda i många år. De vet allt om varandra, nästan, men efter Lucindas sommar i USA är positionerna rubbade. Ediths mamma har öppnat deras hem för tillfällig fosterbarnsplacering. Sigga med en psykiskt skör mamma bor hos dem hela sommaren. Edith avslöjar egna hemligheter och får veta saker som är sekretessbelagda.

Att välja fel

Nu är det en vecka kvar till sommarlovet och klassresa. Edith har kämpat för att få tillbaka Lucinda som kompis. Nu ska de bo tillsammans, dela rum på lägret. Det är nu man kan berätta förtroenden för varandra, om sådant som är absolut superhemligt. Edith berättar det hon inte absolut inte får, hemligheten om Sigga.

Inte vatten värd är en psykologisk relationsrysare. Om att säga saker man inte borde. Om att vilja vara någon man inte är. Om att ångra något man gjort. Läskigt bra läsning!

Ulrika Lidbo debuterade 2009 med Decembergatans hungriga andar som belönades med Slangbellan och Stora Läsarpriset. Andra boken Farsta fritt fall släpptes 2010. Inte vatten värd är hennes tredje ungdomsbok.

Läs mer om böckerna på Ulrika Lidbos egen webbsida

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 23 september 2012