Innan helgen är över

På väg till sommarstugan kör storasyster Jorun på någon i dimman. Stella kan inte sluta tänka på det, vad hände egentligen? Och vem står utanför stugfönstret på natten? Det här blir den värsta helgen i Stellas liv.

Det är sista helgen på sommarlovet. Stella ska vara i familjen sommarstuga tillsammans med storasyster Jorun och hennes pojkvän Herman. Enda anledningen att Stella får följa med är att deras föräldrar aldrig skulle låta Jorun och Herman vara ensamma en hel helg i stugan.

Stella har ingen lust att fara. Jorun och Herman kommer bara att bry sig om varandra och Stella kommer att vara helt ensam. Men när de väl far iväg känns det ändå ganska bra.

En idiotisk olycka

Det känns bra ända tills Herman tycker att Jorun ska köra bilen en stund trots att hon inte har något körkort. Jorun kör alldeles för fort och plötsligt står en gestalt i dimman mitt på vägen framför dem. Det hörs en duns och Stella skriker men Jorun kör bara vidare.

Det blir den värsta helgen i Stellas liv. Det är hemskt att inte veta vad som verkligen hände och ännu värre blir det på natten. Är det någon som står utanför hennes fönster och tittar in eller har hon bara inbillat sig?

Läs också

  1. Hemsökta

    Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Anna Sjöstedt Wirén

    Tre veckor med sol, bad och ett lättsamt jobb i en lyxig skärgårdsvilla. Sommaren kan väl inte bli bättre, tror Denise och Elin. Mycket snart får de tänka om.