Inmurade

Den lilla byskolan ska få en ny fräsch slöjdsal i källaren, och en gammal tegelvägg rivs. Vad som finns bakom vill ingen av byggjobbarna tala om - inte ens med varandra.

Av: Ollmark, Lena
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2014
Låna

Sommarlovet är slut och sexan börjar. Eleverna kommer tillbaka till sin nyrenoverade skola. Mycket är sig likt i klassen, men ändå inte.

Leo är ny, han har kommit flyttande från stan och det ryktas att familjen var tvungen att flytta på grund av honom, men ingen vet riktigt varför.

Natta är på ytan likadan som innan lovet, men inuti är hon helt förändrad. På lovet lärde hon känna nya äldre kompisar, och nu känner hon sig främmande inför sina gamla, lite barnsliga bästisar.

Teddy, klassens smarta outsider som mest vill spela onlinespel, är ännu mindre intresserad av skolan och klasskamraterna än tidigare.

Vad händer i slöjdsalen?

Av en slump befinner sig Leo, Natta och Teddy samtidigt nere i den nya slöjdsalen. Den är tyst och tom, egentligen är det förbjudet för eleverna att vara där själva. När de tycker sig höra en lärare komma släcker de ljuset och gömmer sig. Plötsligt hör Natta ett overkligt klingande barnskratt i rummet och bakom henne blir det isande kallt. Men spöken finns ju inte, och allt har en naturlig förklaring - eller?

När en liten flicka råkar ut för en fasansfull olycka på sin första slöjdlektion blir Natta rädd på allvar. Hon måste försöka få Leo och Teddy att hjälpa henne ta reda på vad som finns i källaren.

Det här är en bok för dig som inte är lättskrämd. Det är första delen i en ny serie av Lena Ollmark. Jag ser fram emot fortsättningen!

Skuggan i väggen

Av: Lundberg Hahn, Kerstin Tipsat av: Annika Edlund

Micke och hennes mamma har flyttat, igen. Det nya hemmet är ett ganska risigt hus och det påstås spöka där. Något förfärligt verkar ha hänt för länge sedan. Något som fortfarande påverkar byn och de som bor där.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 7 januari 2015