Ingen tycker om en goblin

Bilderbok som berättas ur en goblins perspektiv. En given favorit för vuxna som vill öppna porten till fantasyvärlden för sina småbarn.

Vi är många som spelat spel – rollspel, datorspel, brädspel, tv-spel – där man är en äventyrare eller krigare som slåss mot monster och hittar skatter i grottor. Men har du någonsin tänkt på stackaren som äger de där grejerna som du hittar? I Ingen tycker om en goblin tar vi den där stackarens perspektiv.

Klockren fantasymiljö

Goblin lever ett trivsamt liv sin grotta. Han matar råttorna och hälsar på sin vän Skelettet som bor i skattkammaren. Men så en dag hörs ljudet av kängor mot grottans stengolv. Äventyrare bryter sig in och drar som en gräshoppssvärm genom Goblins hem.

De tar allt, till och med maten. Till och med Skelettet. Goblin ger sig ut i världen för att rädda sin vän, men trollet i granngrottan säger att han måste vara försiktig. Ingen tycker om en goblin.

Ingen tycker om en goblin är de små monstrens revansch mot äventyrarnas hänsynslösa utnyttjande. Men dessutom är det en gullig och spännande bilderbok i klockren fantasymiljö, komplett med alver, trollkarlar och värdshusvärdar. En given favorit för alla äventyrande föräldrar där ute som vill öppna porten till fantasyvärlden för sina småbarn!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Josefin Rönngren den 20 februari 2018