Ingen kommer undan

Alla i 6B längtar till klassresan, men det startar dåligt när Connor inte får följa med. Bästisen Sebbe övertalar honom att komma ändå. En dålig idé visar det sig och klassresan blir till en mardröm.

Klass 6B ska åka på skolresa och alla längtar. För att kunna hyra kanoter behöver klassen mer pengar. De måste vara påhittiga och samla in pengar.

Sebbe och Connor får en knäpp idé, de ska sälja cyklar från Sebbes cykelförråd. Cyklar som ingen brytt sig om på hundra år. Wille vill få med Sebbe att sälja grillsåser men Sebbe avskyr Willes dryga stil och vägrar hjälpa honom.

Att inte få följa med

Flera grejer händer som gör att Connor drabbas av både Willes och lärarens ilska. Sebbe vill försvara men det är svårt. Läraren bestämmer att Connor inte får följa med på klassresan.

Klassen ska bo i ett gammalt hus som har varit sanatorium. De ska grilla korv, gå spökvandring och paddla kanot. Men Sebbe kan inte glömma hur orättvist behandlad bästisen Connor blivit. Han peppar Connor att ta bussen till lägret. I största hemlighet och med en illaluktande överraskning till mobbaren Wille.

Men, inget blir som det var tänkt och klassresan blir till rena mardrömmen.

Riktigt läskigt

Ingen kommer undan är en riktigt läskig thriller och en bladvändare du inte glömmer. Det var länge sedan jag läste en så läskig bok. Den är lättläst med luftig text. De snygga bilderna har musikern Lars Winnerbäck gjort.

Läs också

  1. Ibland blir skogen vred

    Av: Åhlund, Rebecka Tipsat av: Annika Edlund

    Sommar och kollo, gamla kompisar och nya spännande bekantskaper. Låter väl härligt? Men det är något med skogen, varför får ungdomarna inte gå ut i skogen på egen hand?

  2. De försvunna

    Av: Lidbeck, Cecilia Tipsat av: Lina Westermark

    En intressant och väldigt spännande bok om att försöka klara sig ute i vildmarken. Otroligt bra, lätt att leva sig in i.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 19 augusti 2019