Ingen grekisk gud, precis

I ett stilla vintervitt Luleå förälskar sig Laura i sin nya lärare och världen omkring henne förändras. En poetisk pärla du inte får missa!

Snart faller snön över Umeå, och jag kommer att tänka på en berättelse full av snöfall, tystnad, knarr under fötterna och starka känslor. Katarina Kieris Ingen grekisk gud, precis från 2002 är en bok du inte får missa!

Femtonåriga Laura kommer en alldeles vanlig dag in i lärarrummet där hon ska delta i ett elevrådsmöte. Med på mötet är den nya läraren Anders Strandberg, och när Laura ser honom stannar världen upp. "Något hände med området i bröstet kring mitt hjärta. Något mjukt lade sig där…"

Hopplös förälskelse

Laura vet att hennes känslor inte borde få finnas, inte kan leda någonstans. Anders Strandberg är en vuxen man och lärare på hennes skola. Men någonting alldeles nytt har väckts i henne, och det kommer att förändra hennes tillvaro i grunden.

Boken utspelar sig i Luleå under några kalla och snöiga vinterveckor. Att läsa om Laura på Katarina Kieris poetiska, välavvägda språk är en ren njutning. 

 Finns också som e-bok

I det här trädet

Av: Kieri, Katarina Tipsat av: Annika Edlund

Två av de allra bästa svenska ungdomsboksförfattarna samarbetar. Helt makalöst bra om två ungdomar med många funderingar, rätt jobbiga liv, rätt mycket strul i familjerna men ändå helt olika.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sara Johansson den 22 november 2013