Vindelns bibliotek och coronaviruset

Vi vill uppmana till korta besök om du kommer till våra bibliotek. Besök inte biblioteket om du har symtom och tänk på att hålla avstånd till andra besökare och personal i biblioteket. Använd gärna andra alternativ som våra digitala tjänster eller "boken kommer".

Covid-19 Foto: Pexels.com

Jordglob med munskydd och coronavirus. Bild: Pixabay.com
Information angående förebyggande åtgärder mot smittspridning av coronaviruset (Covid-19) på Vindelns bibliotek och filialbibliotek:

Vindelns bibliotek

• Biblioteket har öppet som vanligt, men alla arrangemang är tillsvidare inställda.

• För att minska smittspridning till riskgrupper har vi begränsat tillgången till biblioteket för elever under skoltid. Efter skoltid gäller samma regler för elever som för allmänheten. Förskolor hänvisas till bokade tider mellan kl 08.00-11.00 måndag-fredag.

• Besökare som inte vill använda bibliotekets huvudentré hänvisas till Meröppet-ingången via skolgården. Det går bra att lämna böcker i bibliotekets bokinkast.

• Ytorna kring självbetjäningsautomaten, publika datorn och informationsdisken, samt dörrhandtag rengörs dagligen.

Filialbiblioteken i Granö, Hällnäs, Tvärålund och Åmsele

Tvärålunds filialbibliotek håller stängt tills vidare men kommer att erbjuda andra alternativ för hämtning och lämning av böcker. Övriga filialbibliotek har öppet som vanligt men anpassas till de nya allmänna råden.

Boken kommer

Undviker du offentliga miljöer, är sjuk, eller av annan anledning inte kan komma till biblioteket? Kontakta då oss så fixar vi så att böckerna kommer till dig. Detta erbjudande gäller hela Vindelns kommun. Mejla eller ring: 0933 –140 93, huvudbiblioteket@vindeln.se

Uppdaterad information om biblioteken och coronaviruset hittar du genom att klicka här.

1. Biblioteken och coronaviruset

Skrivet av: Anna Sahlén

Från och med 11 november gäller utökade restriktioner för att minska smittspridningen i länet. En uppmaning är att inte alls vistas på allmänna platser, så som bibliotek.

1. Vindelns bibliotek

Välkommen till Vindelns kommunbibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Biblioteket har även filialer i Granö, Hällnäs, Tvärålund och Åmsele samt en utlåningsstation i Storsandsjön.

2. Granö bibliotek

Granö bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek som ligger i Granö skola. Biblioteket är öppet onsdagar kl 16.00-19.00.

3. Hällnäs bibliotek

Biblioteket i Hällnäs är sedan början av 1990-talet ett integrerat folk- och skolbibliotek, som ligger inrymt på bottenvåningen i Hällnäs skola. Biblioteket har öppet tisdagar kl 16.30-20.00.

4. Åmsele bibliotek

Åmsele bibliotek är ett integrerat folk- och skolbibliotek och finns i Åmsele småbarnsskola. Biblioteket är öppet tisdagar kl 16.00-19.00.