In a world...

När Carol får chansen att göra sitt drömjobb och spela in berättarröster i Hollywood, råkar hon i konkurrens med berättarröst-eliten och därmed sin egen pappa.

Carol Solomon har gått i sin pappas fotspår. Han är en levande legend bland berättarröster på film och i tv och ska snart få ta emot ett stort pris för sin livsgärning. Carol har alltid stått i hans skugga, även om hon helst av allt också skulle vilja jobba som berättarröst-skådis.

Konkurrerar med eliten

Av en händelse så råkar Carol få spela in ett "slask"-spår till en ny storfilm. Jobbet skulle egentligen ha gjorts av den blivande tungviktaren i branschen, Gustav Warner, men han har just den dagen tappat rösten. Det visar sig sedan att filmens producent hellre vill behålla Carols röst till sin filmtrailer, där de också återupplivar den kända gamla frasen "In a world..." Varken Carols pappa eller Gustav Warner vet vem kvinnan är, som nu konkurrerar om de jobb som de anser sig ha rätt till, men går ändå ut på krigsstigen.

En bra film på alla sätt

Lake Bell står för manus, regi och spelar huvudrollen och med en minimal budget lyckas hon överträffa mina höga förväntningar. I rollistan finns det flera strålande skådespelare och komiker som Michaela Watkins, Rob Corddry och Nick Offerman och jag kan inte föreställa mig hur filmen skulle kunna ha rollbesatts annorlunda. Vi Tig Notaro-fans får också vårt lystmäte.

Handlingen är stabil från början till slut. Den serverar inte alls det som jag förväntar mig, men inget känns långsökt eller doftar nödlösning och säcken knyts ihop på ett bra sätt. Den har även snyggt foto, bra kostym och väldigt intressanta och relevanta sidohandlingar. Gillar du film så tror jag att du gillar den här.


Här kan du se Lake Bell, Tig Notaro och Stephanie Allynne i ett klipp från filmen: