Ibland blir skogen vred

Sommar och kollo, gamla kompisar och nya spännande bekantskaper. Låter väl härligt? Men det är något med skogen, varför får ungdomarna inte gå ut i skogen på egen hand?

Det är sommaren efter sexan och Ella åker på kollo till Blomsternäs med bästa kompisen Dylan, och andra från skolan. Michael är däremot en ny bekantskap. En riktig snygging med skjorta och parfym, som har gått på privatskola.

Rumskompis och lägerchef

Ella delar rum med Lo som har rosa penntrollshår och är så smal. Hon verkar veta hur allting funkar på kollot. Hon berättar att en tjej försvann från kollot för länge sedan. Plötsligt var hon bara borta, och kom inte tillbaka. Alla gick skallgång men tjejen var som uppslukad av jorden.

Lägerföreståndaren Daniel berättar för alla att det är han som bestämmer. Reglerna enligt Daniel: inte klottra, inte röka, inte bada ensam och absolut inte gå ut i skogen. Skogen är väldigt speciell och det är lätt att gå vilse. Förstått?

Dagarna går med brännboll, bad, skoj och spring. Planer på att tjuvröka och annat. Men Lo vill gå ut i skogen, på natten.

Barnskrik i skogen

En kväll berättar Lisa, som jobbar på kollot, en läskig historia om en kvinna som födde sitt barn i skogen. Flera dagar senare hittades båda döda. Prästen vägrade begrava dem vid kyrkan så det lär finnas gravar i skogen. Det sägs att den unga kvinnan syns gå och leta efter sitt barn, och ibland hörs barnskrik från skogen.

Ja, nog finns det läskigheter i den här boken. Tillräckligt mycket för att läsning kvällstid inte är att rekommendera. Gott om klasskänsla, kärlekspirr och knäppa vuxna ger en riktigt härlig läsupplevelse och rysningar.

Flickan på tavlan

Av: Åhlund, Rebecka Tipsat av: Annika Edlund

Om du vill ha en bok som ger kalla kårar men också något att fundera på, då är den här perfekt. En rysare av det verkliga slaget.