I saw a man

Ett besök i grannhuset får ödesdigra konsekvenser för både Michael och familjen som bor där.

Michael går in i sina grannars hus för att hämta tillbaka en skruvmejsel som han lånat ut. Under tiden som han sakta rör sig genom bostaden vecklar hans personliga berättelse ut sig. Genom återblickar får vi följa den väg hans liv tagit fram till nu.

Händelser med efterverkningar

Vi får veta att han är en journalist som börjat skriva böcker. Att hans fru nyligen dött under ett journalistiskt uppdrag i Pakistan. Och hur han sakta kunnat återvända till livet tack vara grannfamiljen Nelson i huset bredvid.

Besöket i grannhuset tar en fatal vändning och berättelsen skildrar hur små och stora händelser kan få efterverkningar som inte går att förutsäga. Och att skuldfrågan sällan är enkel. Vem kan avgöra när ett skeende börjar?

Delvis spännande dramaturgi

Owen Sheers skriver fin prosa men jag är inte särskilt förtjust i böcker med alltför ödesdigra vändningar. Dessutom tycker jag att berättelsen är lite för tunn och karaktärerna något grunda.

Det finns flera intressanta aspekter i I saw a man, som hur den levandegör krigföring med hjälp av drönare och hur dramaturgin är konstruerad under bokens första hälft. Språket är som sagt riktigt bra men läsningen berör mig inte på djupet.

The art of fielding

Av: Harbach, Chad Tipsat av: Anna Sahlén

Berättelsen kretsar kring fem personer på Westish College i Wisconsin som kommer att påverka varandras liv för alltid.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 september 2015