I morgon när kriget kom

Spännande berättelse om ett gäng ungdomar som inser att deras hem är invaderat av främmande styrkor. Björn Kjellmans uppläsning gör den till en nagelbitare du inte kan sluta lyssna på.

I en liten stad i Australien ger sig några ungdomar ut för att campa i vildmarken några dagar på jullovet. De ska försöka ta sig ner i en undangömd dalgång som i folkmun kallas Helvetet. Men när de återvänder från vildmarken får de en chock.

Alla är borta

På gården där en av flickorna bor hittar de döda djur, huset tomt, elen borta och telefonen ur funktion. Det är samma sak i alla gårdar de besöker. När bevisen lägger sig på varandra kan ungdomarna inte ignorera vad som har hänt.

De har blivit invaderade av en främmande makt. Deras nära och kära, ja alla de känner, hålls fångna. Efter många strapatser drar sig ungdomarna tillbaka till Helvetet och bestämmer sig för att slå tillbaka i gerillastil.

Suverän inläsning

John Marsden har skrivit bokserien som börjar med I morgon när kriget kom. Boken publicerades första gången på 1990-talet men den är fortfarande otroligt spännande. Många episoder i boken är så spännande när Björn Kjellman läser ljudboken att jag sitter som på nålar.

Lyssna på eller läs den här boken och alla de andra i serien. Ett måste för dig som gillar spännande böcker.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 15 november 2015