I morgon när kriget kom

Är det möjligt, skulle ett tredje världskrig kunna bryta ut?

Boken utspelar sig i södra Australien, i det lilla samhället Warrawee. Sju ungdomar (Ellie, Corrie, Homer, Kevin, Lee, Robyn och Fiona/Fi) beger sig ut i vildmarken på initiativ av Ellie och Corrie. Det är sommarlov och ungdomarna vill bort från den trista vardagen.

De planerar att vara borta i fem dagar och packar bilen full med mat och andra förnödenheter. De ska åka upp i bergen några mil utanför Warrawee. Samtidigt som ungdomarnas planerade utflykt hålls en minnesfest i staden.

En underlig syn

När halva veckan ute i bushen gått gör Ellie en märklig upptäckt när hon är ute i skogen på natten för att kissa. Hon ser hundratals plan som flyger lågt över marken med släckt belysning, i hög hastighet i riktning mot staden. Dagen därpå berättar Ellie om upptäckten och de skämtar om att ett tredje världskrig kanske har brutit ut.

När de återvänder hem till Warrawee efter fem dagars camping är ingenting som vanligt. Det som från början var ett skämt verkar ha blivit verklighet…

Spännande bok med viktigt budskap

Författaren John Marsden beskriver skickligt hur ett tredje världskrig skulle kunna inträffa. Boken handlar just om förståelsen för att ett tredje världskrig kan inträffa och att det som lett fram till olika krig existerar i vårt samhälle idag.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Janna Hall den 24 augusti 2012