I and Love and You

Tänk att det alltid är lika underbart att av en ren slump ramla över ett litet guldkorn till skiva. Denna skapar ett väldigt sommarsug!

Country ligger vanligtvis en bit utanför min naturliga musikmiljö. Men jag tror att det var något i det mörka, suggestiva omslaget på Avett Brothers album I and Love and You som lockade mig till att plocka upp skivan ur fodralet. Det ångrar jag inte.

Varierat album

Bandet kommer från North Carolina och har sina rötter i country och bluegrass. Därför är sättningen också gitarr, banjo och ståbas. På scen brukar de kompletteras av cello och trummor.

Med Rick Rubin som producent har bröderna Scott och Seth Avett och Bob Crawford skapat ett album med stor variation, men med väldigt få svaga punkter. Då pendlar det ändå från klassisk country och folkrock till perfekt pop och vidare till punk rentav. Att göra det med äran i behåll är inte lätt.

Inte bara snygga stämmor

Redan på första låten, titelspåret, sögs jag in och var direkt tvungen att höra den några gånger på repeat. För när vacker stämsång görs på rätt sätt är jag hopplöst förlorad. Men The Avett Brothers är som sagt så mycket mer än bara snygga stämmor och platsar hur lätt som helst i skocken band som de senaste åren gjort skäggig folkrock, country och americana till något av det hippaste.

I and Love and You lyckas på tretton låtar först göra mig lite melakolisk och sedan brettleende glad. Till sist skapar skivan ett stort behov av sommar, en blommig kjol och gräs mellan tårna. Tack för det.


 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 23 maj 2012