Husets hjärta

Mårten Melin serverar en suggestiv och otäck rysare med en oväntad twist.

Under en promenad måste Ninni och Signe fly undan ett kraftigt åskoväder. De tar skydd i vad som verkar vara ett ödehus. Huset påstås vara hemsökt, så det är motvilligt de går in för att komma undan åsknedslag.

Snabbt inser tjejerna att det inte är något vanligt hus. Varför är det till exempel varmt och ombonat om ingen bor där? Någon rör sig på övervåningen och Ninni och Signe blir plötsligt allt tröttare, känner sig orkeslösa. Det verkar som om huset har en egen vilja.

Spänning som griper tag

Husets hjärta är spännande och ganska snabbläst, en kort men hårresande rysare. Det är väldigt fina illustrationer som påminner om bilderna i Pax-böckerna, med mycket svärta och detaljer. Texten är korthuggen och får läsarens fantasi att spinna igång, precis som en riktig rysare ska göra!

En bladvändare som verkligen håller läsaren i ett hårt grepp fram till sista sidan. Den kan nog passa både dig som gillar att läsa rysare, även tjockare böcker, men också fånga dig som annars inte är så peppad på läsning. Testa!

Läs också

  1. Förvandlad

    Av: Melin, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

    Måns vaknar en vanlig morgon och känner att det är något som inte stämmer. Han är hur törstig som helst och har jord under fötterna. Och en massa små hårstrån i munnen. Vad har hänt? Har han gått i sömnen?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tobias Johansson den 7 februari 2020