Huset mittemot

Joel och hans kompis bryter sig in i ödehuset där Jonathan Andersson hängde sig för många år sedan. Det är kanske inte det smartaste de har gjort. Visst är det tomt?

Alla vet historien om hur Jonathan Andersson hängde sig vid 13 års ålder. Joel växer upp mittemot huset där Jonathan dog, som nu kallas ödehuset. Där har ingen bott på länge. Men en dag ser Joel en man gå in dit med en kasse. Han kommer ut tomhänt.

Besök i ödehuset

Joel bor med sin mamma och syster. Han är bra i skolan och har en kompis som heter Kalle. Han får alltid Joel att följa med på dumheter som han hittar på. En dag får Kalle idén att bryta sig in i ödehuset.

För att inte verka feg följer Joel med. Han vill dessutom se vad som finns där inne. Efter att de har varit därinne ett tag somnar Joel, men han vaknar inte på samma plats som han somnade. Där ligger också nya kläder framplockade åt honom. Men ingen är i huset, eller?

Huset mittemot är en spännande rysare som ändå tar upp vardagliga problem. Boken utspelar sig 2015 i en helt normal by.

Jag tycker att det är en ganska bra bok, den är oftast väldigt spännande och det får en att vilja läsa mer. Just i början är det kanske inte jättespännande, men härda ut - när du har kommit en bit in i boken är den verkligen inte det minsta tråkig.