Hur tänker din katt?

Underhållande kattforskning, substantiella fakta och gulliga kattbilder.

Egentligen var jag ute efter att ta reda på varför min katt, Bosse, är tokig i kartonger. Men när jag började bläddra i Bo Söderströms bok så fastnade jag direkt. Tekniskt sett så är det en av de bästa populärvetenskapliga faktaböcker jag läst. Bo Söderström är forskare i ekologi och kattägare men framförallt en duktig författare.

Lättlästa fakta med substans

Forskningen redovisas tydligt, vilket i många fall nästan är mer intressant än själva resultatet. Tydligen har det iscensatts ett "katternas big brother” och Nicholaus Nicastron är tydligen mjau-forskare. Med det sagt skiljer sig boken lite från de mer lättsamma kattböckerna på biblioteket som tillexempel Catherine Davidsons bok Varför gör min katt så?. På frågan varför katter älskar kartonger svarar Bo Söderström att forskningen inte är ense. Kanske är det något för framtida katt-kartong forskare att bita i?

Det är hursomhelst en lättläst faktabok med substans och ja, det finns även en hel del gulliga kattbilder. 

Våra texter

  1. Det gäller att fånga katten i svansen

    Skrivet av: Hans Millgård

    Hur många gånger har man inte passerat under Jörgen Fogelquists målning i Stadsbibliotekets entré. Känt kraften, rörelsen och det smått hissnande perspektivet. Umeälven och yttre rymden. Det nära och det obegripligt fjärran.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 17 oktober 2018