Hur många lingon finns det i världen

En film som handlar om glädje och sorg. Den handlar också om att se livet med nya ögon och att acceptera människor som de är.

Alex är den charmiga slarvern som inte kan ta ansvar för sig eller dem som står han närmast. Han har ingen som helst kontroll över sitt liv. Alex relation till flickvännen Lisa är minst sagt dålig och för att spä på problemen ytterligare är han arbetslös.

När Lisa tröttnar på Alex slänger hon ut honom på gatan och han tvingas till slut att söka jobb för att överleva. Utan att veta ord av så befinner han sig som assistent till några utvecklingsstörda vuxna och de får under resans gång Alex att se livet med helt nya ögon.

Skratt och gråt

När jag såg trailern till Hur många lingon finns det i världen kände jag direkt att den var sevärd. Filmen bjuder på många skratt och karaktärerna är äkta. Jag såg den här filmen på bio och satt trollbunden från början till slut. Personerna i den här filmen har alla en form av utvecklingsförsening och alla ger filmen en krydda på sitt eget sätt.

Filmen bjuder inte bara på skratt, det är också en sorglig film och tårarna rullade ner för mina kinder ett antal gånger. Filmen går rakt in i hjärtat. Den är hoppfull och ger nog de flesta en djupare förståelse för utvecklingsstörda.

I filmen finns ett tydligt budskap om att vi måste acceptera alla människor precis som de är och inte döma andra. Vill du se filmen är det bra att ha näsdukar till hands för tårarna kommer trilla nedför dina kinder både en och två gånger.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maria Lindskog den 15 februari 2012