Hur du tränar din drake

Hicke är de Håriga Huliganernas framtidshopp. Tyvärr är han inte stor eller stark och gillar inte att slåss och skrika. Han känner sig inte alls som en hjälte. De andra vikingarna kallar honom Hicke Värdelös.

Nu är det dags för Hicke och hans jämnåriga att klara av stammens traditionella inträdes- och mandomsprov. De ska bevisa att de är Sanna Vikingar. Första provet är att fånga en egen drakunge, så stor som möjligt.

Eftersom Hicke är hövdingens son måste han leda gruppen till Drakklippans grotta, där drakungarna sover i sin barnkammare. Jämmer och elände tycker alla, av olika orsaker.

Till Drakgrottan

Expeditionen börjar rätt bra, trots att den storvuxna gaphalsen Snorslödder genast tar över ledningen. Alla lyckas ta sig upp till grottan.

Därinne smyger pojkarna runt och knycker varsin sovande drakunge, som de stoppar ner i sina drakkorgar. Till sin stora förvåning och förtjusning lyckas även Hicke plocka åt sig en drake.

Den enda som inte har någon är Fiskfot, Hickes skelögda kompis. När han plötsligt får en nysattack, eftersom han är allergisk mot drakar, händer det som inte får hända. Drakarna vaknar.

En bra vän

Panik och katastrof, alla pojkarna rusar mot utgången. Fiskfot är förtvivlad, kommer han tillbaka utan drake blir han bortskickad från ön. Hicke byter snabbt korg med Fiskfot och smyger tillbaka in i grottan, fastän de vrålande drakarna närmar sig.

Även om han inte är särskilt hjältemodig så kan Hicke något de andra vikingarna inte kan. Nämligen förstå och prata drakiska, drakarnas språk. Det kommer till användning på ett oväntat sätt, i en mycket farlig situation.

Historien om Hicke och hans kamp för att tämja en drake är rolig men också spännande. Om du gillar prutt- och snorhumor och äventyr med drakar är det här en bok för dig.

Boken har komiska teckningar och en karta så att du kan följa med var saker händer. Det här är första boken i serien om Hicke.

Se alla böckern

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 22 februari 2010