Hundpojken

En ensam, frusen och hungrig pojke vandrar på Moskvas gator mitt i iskalla vintern. Han är fyra år och övergiven. Vart ska han ta vägen?

Lille Romotjka möter plötsligt en flock hundar som tar med honom till sin lya utanför staden. Det kommer att bli Romotjkas hem under flera år framåt. Han uppfostras av hundarna och tillsammans genomlider de svält, kyla, mörker och angrepp från både människor och andra hundflockar. En dag kommer ledarhunden Mamotjka till lyan med en ny pojke, och Romotjkas liv tar sig åter en dramatisk vändning.

Verkliga händelser

Hundpojken är skriven utifrån verkliga händelser, där exempel på gatubarn i Ryssland som levat med hundflockar har inspirerat den australienska författarinnan Eva Hornung. En fascinerande och skrämmande berättelse som Hornung lyckas göra både trovärdig och levande. Inom hundflocken finns en ömhet och förståelse som berör och mot bakgrund av sin svåra situation framstår Romotjkas handlingar som fullständigt begripliga.

Annorlunda historia

Romotjka själv betraktar sig som hund, men han plågas av att ständigt befinna sig i gränslandet mellan hund och människa. I hans förvildade beteende finns barnets funderingar, "människan" gör sig påmind och får honom att tvivla på sig själv. Detta är verkligen en annorlunda historia, den hugger tag i en och vägrar släppa taget. Mycket läsvärd!