Hundar, hus och hjärtats längtan

När Juliet förlorar sin man rämnar hennes tillvaro. Omgivningen gör sitt bästa för att få henne att hitta fotfästet.

Juliets är ung änka efter att hennes make Ben avlidit i en hjärtattack. Deras nyinköpta hus som de skulle renovera tillsammans orkar hon inte ta hand om. Tack vare sin syster och sina föräldrar fungerar livet hjälpligt, men hon är bitter och skör. Till exempel har hon svårt att försonas med sin syster.

Nya dörrar öppnas

Den lilla terriern Minton viker inte från Juliets sida. I ett försök att aktivera sin dotter säljer Diane in henne som hundrastare till omgivningen. Sakta börjar livet röra på sig igen.

I huset bredvid har det flyttat in nya grannar, en stökig och högljudd familj. När Juliet en dag knackar på deras dörr för att hon inte kan sörja i fred när sonen i familjen övar på elbas blir även det början till något nytt.

Systern Louise har egna problem efter att hon och maken Peter blivit föräldrar. Hennes liv som karriärkvinna har i ett slag bytts ut till småbarnsförälderns. Bakom den perfekta fasaden håller hon på att förlora sig själv.

Avkoppling och underhållning

Hundar, hus och hjärtats längtan är en ganska förutsägbar berättelse som ger en stunds avkoppling och underhållning för den som känner för något lättsamt.

Lucy Dillon har tidigare skrivit Ensamma hjärtan och hemlösa hundar som också utspelar sig i engelska Longhamptom och beskriver hundars läkande inverkan på människors tillvaro. I periferin skymtar några karaktärer från den boken.