Humlan Hanssons hemligheter

11-åriga Humlan berättar om sina små och stora hemligheter.

Humlan har varit hemma från skolan i två veckor, eftersom hon haft vattkoppor. På den tiden har hennes bästis Nour börjat vara med klassens hästtjejer istället. Inget annat än en katastrof. 

Stark och påhittig

I sin bok skriver Humlan om sina hemligheter. Hur det känns när ens bästis plötsligt slutar vara med en. Om att ha en faster som inte mår bra utan tycker att livet är för jobbigt att leva. Om stort och smått som händer i skolan och hemma och om sånt som är så hemligt att ingen någonsin har fått veta det. 

Humlan Hanssons hemligheter är både rolig och sorglig. Det är fint att få läsa om Humlans tankar och fastän hon har det jobbigt ibland är hon stark och påhittig. En bok på allvar som gör mig glad. 

Fler tips

  1. Stolt att vara du

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Att vara säker i dig själv, stolt över den du är - det är nog svårt för många som är sådär 11-13 år. Ännu svårare om du inte är så som andra förväntar sig. Läs om några unga, modiga personer.

  2. En hemlig bok

    Skrivet av: Åsa Zetterström

    Kommer du ihåg vad du gjorde för två veckor sedan? Eller vad du gjorde, tänkte och kände exakt för ett år sedan? Kanske inte. Om du inte skriver dagbok förstås.