Hugo och kepskampen

Ska Hugo välja Simon som gillar poesi, eller ska han satsa på att få vara med de coola killarna? Läs en rolig berättelse om det svåra med att bara vara sig själv.

Hugo är killen med tigerrandiga shorts och russin i fickan. Shortsen har han sytt själv, och han har dem året om. Även i januari. Nu i sexan har Hugo kommit på att han inte bryr sig om vad andra tycker.

För klasskompisarna är Hugo rätt osynlig och ointressant. Han är smart och försöker få igång intressanta samtal med de coola killarna men det går väl sådär. Ingen bryr sig om Hugo.

En helt ny situation

Inte förrän han blir invald i elevrådet och tar upp det förhatliga keps- och mössförbudet. Då blir Hugo både respekterad och hyllad, nästan som en hjälte. Mobbarna vill plötsligt vara vän med honom.

Simon i femman vill också vara vän. Han bor granne med Hugo. Simon gillar att skriva och läsa poesi. Kan och vill Hugo var kompis med en sådan lågstatuskille? Eller ska han maxa sin nya position? Många känslor far runt.

Snart är det dags för en ny fråga i elevrådet, fotbollsturnering eller poesifestival? Hur ska Hugo välja, coolt eller inte?

Christina Lindström skriver med klockren dialog och tar upp viktiga ämnen utan att komma med pekpinnar. Den här boken är rolig och du kan nog känna igen dig. Jag gillar att läsa om Hugo och tänker på att det ska vara så förbaskat svårt att bara vara sig själv.

Läs också

  1. Långt ifrån cool

    Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Helena Lindblom

    Vad gör man när ens bästa kompis plötsligt blivit cool, medan man själv blir utfryst och ingen förstår?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 18 maj 2017