How do we relationship? Volym 1

En realistisk berättelse om ett lesbiskt par och deras nyblivna förhållande. Perfekt för dig som är less på kärlekshistorier som drar ridån efter första kyssen, och istället vill läsa om vad som händer sedan.

Romantikern Miwa drömmer om att hitta den sanna kärleken, men som lesbisk kvinna i en japansk småstad har hon aldrig lämnat garderoben. De gånger hon förälskat sig har hon inte vågat agera på känslorna, då hon inte vill riskera att förlora sina vänner.

Kyssar, känslor och konflikter

När Miwa lämnar hemstaden för universitetet träffar hon utåtriktade Saeko som snabbt blir hennes vän. Efter en fest blir de båda lite väl berusade och Saeko erkänner att hon tycker om tjejer. När Miwa till Saekos förvåning berättar att hon gör detsamma bestämmer de sig för att prova dejta.

Trots att de båda är attraherade av varandra och snabbt utvecklar djupare känslor är Miwa och Saeko väldigt olika som personer, och därifrån kommer spänningen i historien. Medan Miwa aldrig tidigare haft ett förhållande har Saeko haft flera, och både bra och dåliga erfarenheter har satt sina spår. De har olika förväntningar på hur ett förhållande ska se ut, både privat och utåt, och hur deras partner ska bete sig.

Mysigt och verklighetstroget

När ska man göra ett förhållande officiellt? Hur hanterar man olika förväntningar på fysisk närhet och sex? Hur ska man göra när ens scheman inte går ihop? Hur snabbt ska man förlåta varandra efter en konflikt?

Alla dessa frågor diskuteras i mangan, och den som är less på romanser där de båda parterna väljer att grunna på sina problem ensamma i oändlighet istället för att prata med varandra får glädjas åt att så inte är fallet här.

En mysig och verklighetstrogen kärlekshistoria med hög igenkänningsfaktor!

Fler tips

  1. Kärlekens tunga

    Av: Åhlund, Anna Tipsat av: Anna Sahlén

    In i relationsmörket med avväpnande nakenhet.

  2. What if it's us

    Av: Albertalli, Becky Tipsat av: Moa Strömberg

    Välkommen till Bens liv. Ben som älskar teater och drömmer om en romans värd att göra musikal av. Becky Albertalli och Adam Silvera har skrivit en riktig feel good-historia tillsammans. Läs och njut.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Elina Vikström den 19 januari 2021