Hoppet

Bra svensk barnfilm att se tillsammans med sina föräldrar!

Språk: Svenska Norska Engelska
Publiceringsår: 2007
Låna
Vad behövs då vuxna inte är att lita på? Jo, bra kompisar med ”skinn på näsan” som vågar ställa upp!
 
Ibland måste vi försöka klara det näst intill omöjliga. Fast kanske det är så, att ingenting behöver vara helt omöjligt om det är något man vill riktigt mycket!
 
Så är det i Hoppet, en film som handlar om barn som måste leva under falsk identitet i Sverige. Hur lätt är det att låtsas vara 9 år fast man är 12 och redan börjat få lite skäggväxt?

Det är väl nog att behöva hamna i ett helt främmande land hopföst med en annan familj och utan sina föräldrar.
Jumpin' Jack Az, eller Azad som han egentligen heter, är pojken som kan flyga som en fågel! Det är i alla fall vad storebrorsan Tigris tycker.
 
Hans stora dröm är att Azad en gång ska bli världsstjärna i höjdhopp. Azads dröm däremot är att Tigris ska börja prata igen. En gemensam dröm är att de skulle sammanföras med sina föräldrar.
 
När Moni Nilsson, författaren till bl.a. Tsatsiki-böckerna, Klassresan och Sejtes skatt, hade gjort filmen Hoppet var hon inte klar med historien. Det blev precis tvärtom mot det vanligtvis brukar vara, först en film sen en bok. Hon lyckades jättebra med båda!
 

Hoppet

Av: Nilsson, Moni Tipsat av: Annika Edlund

För att de ska slippa krig och bomber skickar Azads föräldrar honom och brorsan Tigris till Sverige. Men där blir livet snabbt krångligt, med lögner och hemligheter. Höjdhoppningen är Azads enda ljuspunkt.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maude Westerlund den 19 juni 2008