Hon vet allt om oss

I kuratorns rum berättar klasskompisarna om sina djupaste hemligheter. Men Corinne försöker dölja sin. Gillar du att läsa om vardag och verklighet, läs den här!

Det börjar med att Corinne byter skola, för att ingen ska behöva veta att hennes mamma är död. Tillsammans med två nya klasskompisar, Tanja och Ella, går hon till skolan. De träffar Noah och Amir från klassen, och tillsammans går de fyra in i kuratorns rum.

Hemligheter i kuratorns rum

Där blir det en lite konstig stämning. Men Corinne försöker ändra det och sätter sig i kuratorns stol. Hon frågar vem som vill börja. Så kommer det sig att de andra börjar berätta om sina djupaste hemligheter för Corinne.

Till sist inser de andra att också Corinne bär på en hemlighet.

Jag gillar boken för att den tar upp vanliga problem för ungdomar, till exempel pedofiler, fyllor, kärlek och döden. Jag tror att barn i tidiga tonåren skulle älska den här boken och känna igen sig.

Läs också

  1. Balladen om en bruten näsa

    Av: Svingen, Arne Tipsat av: Annika Edlund

    Bart och mamma bor i en sunkig etta. Hon vill att han ska boxas för att bli tuff. Själv älskar han operasång. I skolan är han luft för de flesta utom Ada. Hon hälsar på hemma till och med, men kan dessvärre inte hålla tyst om hur Bart har det. Snart vet alla.

  2. Nyckelbarnen

    Av: Kadefors, Sara Tipsat av: Annika Edlund

    Siri fick egen nyckel redan i trean. Nu går hon i femman och fritidsklubben är nedlagd. Det finns ingen återvändo, hon får klara sig själv.