Holländarn

En stark roman baserad på en sann historia.

Huvudpersonen vid namn Karin har en fin och kärleksfull familj. Hon lever ett till synes bra liv i Bryssel med ett sommarhus i Sverige, och hennes karriär är lysande. Ett moln på himlen är dock hennes förhållande till modern som är mycket ansträngd, och Karin känner sig haft en otrygg och kärlekslös barndom.

Minnen och hemligheter

När hennes pappa avlider framkommer det att han inte är hennes biologiska pappa. Karin känner att hon inte kan acceptera att hon har levt i en lögn, och börjar så småningom att rota i det förgångna. Snabbt får hon klart för sig att många hemligheter finns i hennes liv, och så småningom börjar minnen vakna, inte bara vackra sådana.

Boken sträcker sig över tre tidsperioder: nutid, 1960-tal och tiden för Andra världskriget. Det är ett gripande familjedrama som berör. Det visar hur komplicerat ett liv kan bli, och historiens vingslag slår över berättelsen.  

 

Fler tips

 1. Vajlett och Rut

  Av: Alfredsson, Karin Tipsat av: Anna Holmström

  Karin Alfredssons roman utspelar sig under 1949 och 1950 i Västerbottens inland och kretsar kring den nya lärarinnan Vajlett och hennes möte med byn och sedermera kärleken.

 2. Arseniktornet

  Av: Ragde, Anne B Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Tre generationer kvinnors liv suveränt skildrat av författaren till Berlinerpopplarna. Steg för steg följer vi författaren bakåt i tiden för att förstå hur en person både kan vara älskad och hatad.

 3. Fartygets ögon

  Av: Jacobsen, Roy Tipsat av: Magnus Kronlund

  I lugn takt berättar Roy Jacobsen om Ingrids sökande efter Alexander. Det här är hans tredje roman om människorna på den lilla ön i Nordnorge.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Holmström den 28 juni 2019