Hjördis

En högläsningspärla att njuta av tillsammans med barnbarn i 5-6-årsåldern.

Av: Wieslander, Jujja
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2017
Låna

Hjördis bor med mamma, pappa, syster och två katter på Solgatan 1. Det bästa stället i hela världen. Ibland kommer farmor och bor ett tag också. Då blir det lite trångt men mysigt. Syrran Marianne får sova i köket då men det tycker hon är bara bra för hon vill ha ett eget rum.

I samma hus bor Hjördis bästisar Monkan och Lena. Flickorna åker rullskridskor eller går på bio, visslar i biljetterna och käkar godis. De har en hemlig klubb och ett hemligt ställe där de gömt ett hemligt skrin. För att hitta dit har de ritat en skattkarta.För att komma ihåg var de har skattkartan har de skrivit en lapp. Med osynligt bläck.

Hjördis har också en egen hemlig, vacker ask med snäckor på. I den ligger hemliga papperslappar där hon har skrivit om det hemskaste som kan hända. Sådant som Hjördis är rädd för, som bara inte får hända. Som att en älskad katt blir sjuk.

Jujja Wieslander har skrivit om Mamma Mu, Lillebror och Nalle och Dagspöket. Om det enkla livet med lekar, roligheter och lite ledsenhet ibland. Även om Hjördis var barn för rätt så länge sedan kan alla känna igen sig. Känslorna är desamma.

Hjördis är en perfekt högläsningsbok för fem-sex-åringar och deras far-och morföräldrar. Boken är förtjusande illustrerad av Lotta Geffenblad. Helt enkelt oemotståndlig.

Läs också

  1. Våffelhjärtat

    Av: Parr, Maria Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Mycket kan hända på ett år när man är en påhittig nioåring. Särskilt när bästa vännen har talang för att ställa till med tokigheter.