Hjärta av damm

Det är höstlov och Bella går en teaterkurs. Ledarna och de andra i gruppen är schyssta, men det händer konstiga saker i den gamla teatern. Och nu ska de snart ha fest och sova över.

Bella går en teaterkurs på höstlovet. Det är pirrigt men kul. Kursen ska avslutas med fest och övernattning i den gamla teatern.

Hon känner ingen i gruppen men Henning går på samma skola. Han är lite fin. De andra i gruppen verkar bra men Nellie är lite konstig. Varje dag blir hon hämtad av en bil som ser ut som en likbil. Hon påstår att hon har sett döden.

Rykten om spöken

Det sägs spöka på teatern men det är bara skrock så klart. Teaterledarna verkar schyssta men varnar för att man inte får tända levande ljus, inte öppna fönstren och inte gå upp på vinden. Annars är allt lugnt.

När de går runt på teatern upptäcker Bella en docka som blinkar. Hilding skrattar åt henne och hon blir generad. Men det är bara början på allt knäppt som händer. Ljuset slocknar plötsligt och någon har skrivit på toalettspegeln. En stol i teatersalongen är nedfälld fastän ingen sitter där.

Nu närmar sig avslutningskvällen när de ska ha fest och sova över.

En måste-läsa-bok

Ingelin Angerborns böcker är nästan alltid utlånade på biblioteken. Hjärta av damm har allt - spänning, magi och romantik.

Sorgfjäril

Av: Angerborn, Ingelin Tipsat av: Annika Edlund

Ååå vad jag gillar den här boken! Med härliga rysningar läser jag om Alice och hennes lillebror Emanuel som flyttat ut på landet med mamma och pappa. De har flyttat till ett stort hus som kallas "Spanska slottet".

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 17 juni 2014