Hjälp! Jag måste hitta Mia

Tänk att få besök av en släkting som du aldrig har träffat. Tänk att du tappar bort henne i centrum. Hjälp! Tur att du har kompisar som hjälper dig att leta.

Det känns spännande att mormors syster kommer och hälsar på. Hon bor på andra sidan jordklotet. Nu kommer hon tillsammans med sitt barn och barnbarn, som ska bo hos mamma och mig.

Jag tar hand om Mia

Jag måste ta hand om barnbarnet, Mia. Hon är mycket yngre än jag och hon pratar bara spanska. Min spanska är faktiskt inte så bra.

Som tur är träffar vi Eden och Linn, och tillsammans går vi till centrum. Vår musiklärare och hans band ska spela in en musikvideo. Det blir nog kul för Mia att se.

Men, vänta - vart har Mia tagit vägen?

Nionde boken i Hjälp!-serien

Det är roligt och spännande att läsa om hur kompisarna försöker hitta Mia. Hjälp! Jag måste hitta Mia är en perfekt bok för dig som vill läsa om kompisar och familj. En bra bok att läsa själv, med många färgbilder.

Det är den nionde boken i serien Hjälp!. Läs de andra böckerna också. Det spelar inte så stor roll i vilken ordning du läser dem.

Läs också

  1. Hjälp! Jag tappar bort en hund

    Av: Salmson, Jo Tipsat av: Åsa Zetterström

    Pojken längtar efter en egen hund. Nu får han chansen att ta hand om grannens hund en hel vecka. Men vad ska han göra när hunden smiter?