Hitta släktforskning

På plan 2 i Umeå stadsbibliotek finns ett rum som heter Hitta. Där finns datorer som är främst avsedda för släktforskning.

I anslutning till avdelningen Rötter på plan 2 ligger rummet Hitta. Här finns sex datorer utrustade med program och databaser för släktforskning.

Datorerna bokas i Netloan.

Hela rummet kan också bokas för släktforskarkurser. Tala med personalen eller skicka e-post till stadsbiblioteket.

Har du frågor om släktforskning kontakta Carina Sandgren.

Här hittar du rummet Hitta släktforskning.

Läs mer

 1. Släktforskning

  Är du intresserad av att forska i din egen historia? På alla bibliotek i Umeåregionen finns det släktforskningsmaterial som är fritt att använda för alla.

 1. Brott och straff i Sävarbygden

  Skrivet av: Mats Enarsson

  Ett stycke spännande lokalhistoria håller på att lyftas fram ur dammiga arkiv. Det är de forna länsmännen i Sävar, vars protokoll och anteckningar ska göras tillgängliga och sökbara i en databas.

 2. Bilder av ett stationssamhälles uppkomst

  Skrivet av: Inger Edebro Sikström, Anna-Lena Hedman

  Har du någonsin undrat hur det såg ut där du bor för sådär hundra år sedan, eller mer? Vännäsbor behöver inte fundera, för tack vare Inger Edebro Sikström och Tomas Sikström kan de bara gå in i databasen vannashistoria.se och se efter själva.

 3. Släktforskning på biblioteket

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Birgit Lindgren är ett känt namn för Västerbottens släktforskare och hon är väl bekant med släktforskningsresurserna på Umeå stadsbibliotek. Här berättar hon om vad som fascinerar med släktforskning, var källorna finns och vad som kan vara bra att tänka på.