Heavy Rain

En mördare dränker sina offer i regnvatten och lämnar en orkidé och en origamifigur vid kroppen. Din uppgift är att stoppa honom.

Heavy Rain är ett mycket spännande spel där du jagar en mördare och samtidigt kämpar mot klockan för att hinna rädda det senaste offret som annars riskerar att drunkna i det ständiga höstregnet.

Dina beslut styr handlingen

Du får vara flera karaktärer. Pappan till den kidnappade pojken, en FBI-agent, en journalist och en privatdetektiv som alla parallellt jobbar med att lösa fallet.

Spelets utgång beror helt på vilka val du gör under det att handlingen fortskrider och olika slut är möjliga. Förutom att spelet är väldigt spännande och medryckande finns där en tydlig känsla av att du som spelare själv är med och påverkar ödet för alla inblandade.

Moraliska dilemman

Heavy Rain är fullt av klaustrofobiska scener, moraliska dilemman och strategiska beslut som måste fattas under tidspress. Det är många gånger svårt att låta bli att fundera "Vad skulle hänt om jag gjort på något annat vis?". Men det går att spela om kapitlen och alltså ändra utgången, både under spelets gång och i efterhand.

Heavy Rain finns till Playstation 3.

Om tv-spel på biblioteken:

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 14 april 2010