Heartstopper - Boy meets boy

Det är enkelt att känna igen sig i Charlies mimik i den här serien, där han försöker förstå vilka känslor Nick egentligen har för honom.

Heartstopper är serieromaner som funkar för de flesta. I den här första delen av åtminstone fyra i Heartstopper-serien möter vi Charlie och Nick och deras vänner. Båda går på en brittisk Grammar School för pojkar men i olika årskurser.

Charlie har kommit ut som gay på hösten och nu har skolan startat om efter jullovet. Han är glad att skvallret lagt sig och att han återigen kan vara den populära och opretentiösa människan han är.

Men allt ändras när han träffar Nick, en riktig idrottskille, som spelar rugby i skollaget. Nick och Charlie ska jobba tillsammans i ett nytt skolprojekt där det blandas elever i olika åldrar. Charlie förälskar sig direkt i den trevliga killen, fastän han är säker på att Nick är straight.

Allt är inte bara bra

Nick vill umgås alltmer med Charlie, även utanför skolan, men så finns det också Ben. Ben som alltid bestämmer över när och var de ska ses, Ben som inte tar hänsyn till det Charlie vill, inte ens när Charlie säger att han inte vill umgås längre. Även om Nick kanske aldrig blir mer än en vän så verkar han ju förstå Charlie mycket bättre än vad Ben gör.

Vänner, lagkompisar, och sedan?

Nick värvar Charlie till rugbyteamet, även om Charlie aldrig har spelat förut, men han är duktig på att springa och hans trevliga sätt gör att han snart både trivs och gör stora framsteg i laget. Men vad är det som gör att Nick vill umgås med Charlie? De båda är ändå så olika och Nick känner sig fortfarande lite skärrad efter sin upplevelse med Ben. Är Charlie bara intresserad av honom som en kompis? Eller är det mer?

Mänskliga porträtt

Jag älskar de subtila bilderna och den uttrycksfulla mimiken Alice Oseman är så duktig på att använda i sina sparsamma bilder. Historien känns genuin och aktuell och jag känner igen mig så väl i känslorna. Även om böckerna är på engelska blir det enklare att förstå handlingen, tack vare de välkomponerade bilderna.

Alla vi som har upplevt en första kärlek, får uppleva det en gång till i Heartstopper 1. De första försiktiga beröringar, blickarna, hur det drar ihop sig i magen när man bara tänker på en viss person. En så himla fin bok så jag blev helt fast i de tre delar som finns ute, och längtar redan efter att få veta hur det går för Nick och Charlie i Heartstopper 4.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Kimmel den 21 december 2020