Havskatten

På Marstrand hittas en död man vid en brandövning i det gamla turisthotellet. Karin Adler hos Göteborgspolisen utreder fallet som visar sig röra både fastighetsaffärer och öns historia.

När frivilliga brandkåren på Marstrand har brandövning i gamla Turisthotellet hittas en död man. Det är gamle Holger, öns alltiallo som hjälper till med underhåll av öns gamla fastigheter. Men han var också en ivrig byggnadsvårdsvurmare som klagade högljutt på all exploatering.

Det är Karin Adler vid Göteborgspolisen som utreder fallet som inte blir så lätt att lösa.

Handlingen hoppar också tillbaka i tiden till 1909. Direktör Lundberg står vid ruinens brant och lösningen ska bli att gifta bort den sjukliga dottern Karolina.

En blandning av då och nu

Det är väldigt spännande och intressant hur författaren Ann Rosman hoppar i tiden mellan nutid och historia och knyter ihop ändarna på slutet. Jag tycker särskilt bra om hennes porträtt av den sjukliga Karolina och hennes önskan att rädda familjen samtidigt som hon blir förälskad i "fel" man. Ändå lyckas hon göra nutidens polisundersökning spännande i sökandet efter mördaren.

Den här boken är riktigt bra men nästa gång hoppas jag att det blir ett historiskt drama.

Fyrmästarens dotter

Av: Rosman, Ann Tipsat av: Helen Forsberg

När fyrmästarbostaden på ön Hamneskär utanför Marstrand skall renoveras gör byggnadsarbetarna ett makabert fynd.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 7 juli 2015