Harry Potter and the cursed child

För dig som vill återvända till Harry Potters magiska värld finns nu en ny spännande pjäs, en slags åttonde bok i serien.

Harry Potters son Albus ska börja på Hogwarts. Men att fylla skorna efter en legendomsusad pappa är allt annat än lätt för honom. Albus önskar mest av allt att han hade en helt okänd pappa.

Vänskap och mörker

Samtidigt börjar den vuxna Harry Potter att drömma mardrömmar och känna av ärret i pannan för första gången på mycket länge. Harry förstår att det vilar något olycksbådande över Albus. Är det för att Albus bästa vän är son till en fiende?

Harry Potter and the cursed child är ett äventyr helt i linje med J.K. Rowlings ursprungliga Harry Potter-serie. En spännande berättelse om godhet och ondska, vänner och fiender. Vi får återigen träffa de viktigaste personerna i Harry Potters universum smed sina välbekanta styrkor och svagheter, som kommer fram när de ställs inför svårigheter och världen återigen hotas av Voldemorts mörker.  

Berättelsen är skriven i form av en pjäs. Den går bra att läsa som en vanlig bok. Harry Potter och det fördömda barnet (länk öppnas i nytt fönster) kommer på svenska i mitten på oktober.

Pestan

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

Kampen mot svarthäxan i Mariestad fortsätter att vara på liv och död samtidigt som en farlig smitta sprider sig.