Handbok för superhjältar

Ledsen och jagad gömmer sig Lisa på biblioteket. Då ser hon en nästan självlysande röd bok på en hylla. En bok som kommer förändra allt för henne.

Lisa bor hos mormor några månader. Det är mysigt, men nya skolan är pest. Hon går alltid ensam och ett killgäng mobbar henne när ingen vuxen ser.

Ofta jagar de henne efter skolan. Lisa är snabb men hinner inte alltid undan. Då kastar de sig över henne, slåss och drar henne i öronen.

En överraskning på biblioteket

På biblioteket kan hon gömma sig. Den här dagen hinner hon in där just innan killarna får tag i henne. Lisa gömmer sig bakom en hylla och gråter. Hon känner att hon snart inte orkar mer.

Då ser hon något som lyser svagt i mörkret bland hyllorna. En röd bok, och på bokryggen står det ”Handbok för superhjältar”. Otroligt, boken är full med beskrivningar av hur en kan träna upp superkrafter.

Lisa lånar boken och i smyg börjar hon träna. Men det är svårt. Att prata animaliska med hamstrarna Olga och Oskar misslyckas. De första flygövningarna gör henne helt slut men hon lyfter inte en millimeter från sängen. Kanske går det lättare att lära sig superbra slagsmålsteknik. Det skulle behövs nästa gång killgänget ger sig på henne.

Superspännande med fortsättning

Vilken tjej hon är Lisa, envis och modig trots att hon blir jagad och mobbad. Berättelsen är så spännande att det inte går att sluta läsa när du väl har börjat. Boken är en perfekt blandning av text och bild och bäst av allt – det här är bara den första delen i serien om Lisa. Hittills finns det fyra böcker i serien Handbok för superhjältar. Läs dem!