Hallowe'en party

Det anordnas halloweenfest i byn Woodleigh common. En lyckad tillställning ända tills en flicka hittas mördad.

Det är en perfekt planerad fest hemma hos Rowena Drake. Huset Apple Trees är generöst dekorerat med pumpor och andra höstfrukter. Aktiviteterna är inspirerade av både vidskepelse och hösttraditioner.

En lögn om ett mord?

Efter spådomslekar, kvastskaftstävling, äppelfiske och en spektakulär avslutning där barnen plockar russin ur brinnande konjak är festen slut. Men när alla ska hem hittas 13-åriga Joyce mördad.

Under festförberedelserna har Joyce berättat att hon en gång såg ett verkligt mord. Eftersom hon är känd för att vara en notorisk lögnare blir hon genast avfärdad. Men ljög hon verkligen denna gång?

Deckarförfattaren Ariadne Oliver, som råkat befinna sig på festen, tar kontakt med sin vän Hercule Poirot. Lockad av händelserna beger han sig till Woodleigh common och försöker på sedvanligt vis skapa sig en bild av det inträffade. Han pratar med de inblandade och låter hjärnan jobba i denna typiska Agatha Christie-deckare som heter Mord på allhelgonadagen på svenska. 

Våra texter

 1. Agatha Christie 130 år

  Artikel Skrivet av: Anna Sahlén

  2020 är det 130 år sedan Agatha Miller föddes. Genom sina pusseldeckare skulle hon komma att bli världens mest sålda kvinnliga författare.

 2. The witch elm

  Tips Av: French, Tana Tipsat av: Anna Sahlén

  En intrikat och olycksbådande thriller som är full av vändningar.

 3. Den grymmaste månaden

  Tips Av: Penny, Louise Tipsat av: Anna Sahlén

  En mysig påskdeckare som balanserar på gränsen till det rysliga.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 24 oktober 2015