Hajtänder

Atlanta har gett sig ut på sitt livs längsta och viktigaste cykeltur.

Nästan det första som händer är att Atlanta råkar krocka in i en annan cyklist. Hans baklyse går sönder och Atlanta skrubbar sin armbåge. Irriterad cyklar hon vidare. 

Viktiga saker

Hon har en tid att passa och det funkar inte med oplanerade stopp. Inte när det händer viktiga och allvarliga saker hemma och hon behöver cykla 25 mil. Men Fingal, killen hon krockade med, dyker upp igen. 

Både Atlanta och Fingal har cyklat hemifrån av en anledning. Och efter ett tag börjar de berätta om varför för varandra. Hajtänder är en ganska kort bok om en livsviktig cykeltur och att hitta en vän när du som bäst behöver det.

Rolig och fin

Boken handlar om att det kan vara svårt att veta vad du ska göra när det händer jobbiga grejer hemma. Och att du ibland behöver lite perspektiv för att komma framåt och hitta tillbaka. Det är en fin bok som också är ganska rolig fast den handlar om allvarliga saker.

  1. Comedy queen

    Av: Jägerfeld, Jenny Tipsat av: Anna Sahlén

    Sasha försöker hantera sorgen efter sin mamma genom att låta bli att gråta och istället bli roligast av alla. Men går det verkligen? Kanske fastnar tårarna inuti istället.