Habib : meningen med livet

Vad är meningen med livet? Inte att få värsta utskällningen i alla fall. Men det är just vad Habib får, när han och mamma kallas till ett extra utvecklingssamtal.

Habib har slarvat med en väldigt viktig uppgift, säger fröken Maja.

Dagboken

Hela klassen måste skriva dagbok den här terminen men Habib har fortfarande inte börjat. Mamma är superbesviken. Hon hotar att dra in Habibs veckopeng. Nu måste han skriva varje vecka, helst varje dag, annars - inga pengar.

Vad ska han skriva om? Habib sitter och plågas framför datorn. Han börjar lite trevande, men rätt som det är vänder det. Han gillar verkligen att skriva och kan nästan inte sluta.

En ganska vanlig kille

Habib är elva, snart tolv år gammal. Storebror Tony är korkad och töntig enligt Habib. Lillasyster Lucia är smartare och rätt ok. Mamma och pappa är ganska schyssta. Familjen bor i ett höghus i Alby, utanför Stockholm.

Där finns också kompisarna, skolan, fotbollslaget och inte minst Paris. Hon bor i samma höghus som Habib och är hur söt som helst. Habib är så kär i henne, men vet inte hur han ska göra för att fråga chans. Dessutom har han börjat grubbla över meningen med livet.

Roliga böcker

Habib är en schysst kille även om han ibland gör lite dumma saker. Rolig är han också, gillar att skämta med folk. Det är full fart hela tiden.

Meningen med livet är den första boken om Habib. Författaren Douglas Foley har skrivit totalt nio böcker om honom. De följer Habib under ett år, från vårterminen i femman till vårterminen i sexan. 

Våra texter

Böckerna om Habib

Skrivet av: Åsa Zetterström

Böckerna om Habib är egentligen hans dagbok. Läs om ett år i livet för en kille som går från elva-snart-tolv, till tolv-snart-tretton.