Höstlovet, ett kultur- och läslov

Biblioteken ordnar höstlovsskoj. Du kan till exempel teckna manga, designa grejer för 3D-skrivare, göra pärlplattor eller se på film. Självklart kan du också låna en massa bra böcker.

Skönt att vara ledig från skolan en vecka. Kanske bara slappa och vara med kompisar. Vill du göra något annat kul händer det en del på biblioteken. Titta i listan längre ner.

Bor du i Umeå kommun eller har vägarna förbi under höstlovet hittar du ännu fler aktiviteter på kommunens webbplats.

Bäst av allt, du får en hel vecka när du kan läsa eller lyssna på hur många böcker du vill. Ett riktigt läslov!

Läslov 2016 logo med vampyr

Puffbild: Natalie_, Bigstock

Massor med bra böcker

1. Ruskiga rysare, spöken och annat läskigt

Skrivet av: Åsa Zetterström

Kalla kårar, skrämmande skuggor och vinande vindar. Tips på rysare och spökhistorier, perfekt för inomhusmys i höstrusket. Höstlov = läslov!

2. Rys i höstmörkret

Skrivet av: Åsa Zetterström

Gillar du att bli lite, eller kanske mycket skrämd när du läser en bok? Ungasidan tipsar om nya och gamla rysare.

3. Högläsningspepp: rysare och spöken

Skrivet av: Annika Edlund

Lagom läskiga böcker att läsa högt tillsammans med barn mellan 6 och 9 år. Och en lista med ännu läskigare böcker att läsa med de som är 9-11 år.

Skrivet av: Åsa Zetterström den 7 september 2020