Höstens program på Sävarbiblioteket

Nu har vi äntligen fått klartecken för att ha offentliga arrangemang igen. Från och med den 1 oktober släpper Folkhälsomyndigheten många restriktioner men för att alla ska kunna fortsätta hålla avstånd och känna sig trygga väljer vi att fortsätta anpassa publikantalet efter lokalernas beskaffenhet. Välkomna!

Sveriges sötvattensfiskar Foto: Jörgen Wiklund

Sveriges sötvattensfiskar
Torsdag 14 oktober kl. 18.00
Möt Jörgen Wiklund som rest land och rike runt och fotograferat allt från lax till simpa livs levande.

Begränsat antal platser på grund av den rådande pandemin, lokalen tar 20 personer i publiken.Alla Sävarbibliotekets arrangemang har fri entré.
Ring eller kom förbi biblioteket och förboka din biljett.

Digitalhjälpen
Drop-in första tisdagen varje månad kl. 13.30
Kom och ställ frågor till oss på Sävarbiblioteket om datorer, internet, mobiltelefoner, surfplattor och annat. Vi vänder oss särskilt till dig som känner dig osäker eller har svårt med den nya tekniken.

Sävarådalens trädgårdssällskap föreläser 4 tisdagar i höst kl. 18.30

Kompostera mera! med Maria Karlsson, Hägnaregården.

5 oktober
Odla grönsaker till andra. Föreläsning av Lina Fagerman som säljer grönsakskassar i Sävarådalen.

19 oktober
Permakultur och kolinlagring. Föreläsning av Jan Åberg, Yttre Åkulla.

Krukväxter. Föreläsning med Catherine Honn Alvarado.

Träffarna kommer både att bli på plats i biblioteket och genom digital sändning via Zoom.
På-plats-biljetter bokas på biblioteket. Begränsat antal platser p.g.a. den rådande pandemin, lokalen tar 20 personer i publiken.
För information om digitala träffar kontakta trädgårdssällskapet.

Barnkulturprogram

Bebislek med Minn och Minna
Fredag 3, 10 och 17 september kl. 09.30
Minn och Minna är två färgglada figurer som bjuder in bebis och vuxen till att sjunga, leka och utforska tillsammans. Inspirerat av Barbro Lindgrens Max-böcker.

För bebis från 6-18 månader med en vuxen.
Längd ca 30-40 minuter.

Musiklekis med Kristina Sturk
Tisdag 12 oktober kl. 18.00
Barnen får följa med in i musikens värld. De får lyssna och sjunga kända visor, men också vara kompositörer eller dirigenter som skapar och improviserar fram musik tillsammans.

Från 4 år.
Längd ca 30 minuter.

Barnteater - I en pöl
Tisdag 9 november kl. 18.00
Myrorna Nissin och Pock kämpar varje dag med att bära barr till stacken - det viktigaste jobbet i skogen. En dag upptäcker de småbarn som simmar runt ensamma i en pöl. Nissin och Pock bestämmer sig för att ta sitt ansvar och ta hand om småbarnen. De startar en skola!

Musikteater av Monica Ring och Anna Jacobsson efter en bok av Karin Cyrén med samma titel. I en pöl var Give me five-bok 2020 och har lästs av många 5-åringar i Umeå kommun.
För barn ca 3-6 år.
Längd ca 30 minuter.

Boka gratisbiljetter till barnteatrarna på biblioteket, begränsat antal platser.

Läslovskalas
Tisdag 2 november kl. 12.00 - 14.30
Alla lovlediga barn är välkomna till bibblan på läslovskalas där vi tipsar om bra böcker och gör en massa annat bokigt.

Med reservation för eventuella ändringar på grund av den rådande pandemin.

Tryckta programfoldrar finns att hämta på biblioteket.

den 6 september 2021