Högt spel

Spännande fantasy om sex udda personer som tillsammans ska försöka bryta sig ut ur världens mest bevakade fängelse.

Av: Bardugo, Leigh
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Många fantasy-böcker handlar om ett uppdrag som ska utföras, en quest. Här handlar det istället om en livsfarlig och i det närmaste omöjlig kupp: ett utbrytningsförsök mot världens mest välbevakade fängelse. Kaz Brekker är det kriminella geniet som är hjärnan bakom kuppen, men han behöver en specialiserad grupp för att ha en chans att genomföra det och få den enorma belöningen.

Udda karaktärer

Ur den myllrande hamnstaden Ketterdams slum drar han ihop ett gäng udda personer, alla med sin egen specialförmåga och alla med olika tragiska bakgrunder som lett dem till slummen. En akrobat och spion känd som Vålnaden, en Hjärtskärare som undkommit häxjägarna, en skarpskytt med spel- och adrenalinberoende, en köpmannason med fallenhet för att bygga bomber, en hämndlysten fånge och så Kaz Brekker själv, den mest hänsynslöse och smartaste tjuven i hela Ketterdam.

Leigh Bardugo låter oss följa perspektiven hos fem av de sex huvudkaraktärerna och ger oss undan för undan mer bakgrundshistoria hos dem alla. De är väldigt olika varandra och är alla trasiga på olika sätt. Alla är inte heller allt igenom goda vilket gör det hela ännu mer intressant. Kan man sympatisera med en person som mördat?

Om du är en fantasy-läsare som gillade filmen Ocean’s eleven så kommer du att älska Högt spel!

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Josefin Rönngren den 30 juli 2018