Högst tre besökare och inga elever på biblioteksbussen

Från och med 11 november gäller utökade restriktioner för att minska smittspridningen i länet. En uppmaning är att undvika besök på allmänna platser, såsom bibliotek.

Biblioteksbussen interiör Foto: Synneva Byrkjeland

Biblioteksbussen är dock öppen och rullar, men med begränsad service. För att kunna hålla avstånd och därmed försöka begränsa smittspridningen får endast 3 besökare, alternativt en familj, vara i bussen samtidigt.

När biblioteksbussen besöker förskolor och skolor är det endast pedagogerna som får komma till bussen.

Det går bra att låna och lämna böcker, men håll ditt besök kort och håll avstånd. Personalen kan inte hjälpa till vid hyllorna – det är självservice som gäller.

Vi kan av olika skäl behöva ställa in turer med kort varsel. Se information på biblioteksbussens sida här på Minabibliotek eller på  Facebook för löpande information!

Precis som tidigare ber vi dig att stanna hemma om du är sjuk.

Om du tillhör en riskgrupp eller av andra skäl helt vill undvika att besöka bussen kan du i förväg reservera de böcker och andra medier som du vill låna. Då kan personalen göra dem i ordning och komma ut med dem, så att du inte behöver komma in i bussen. Om du behöver hjälp med att göra reservationer så är du som vanligt välkommen att höra av dig till oss per telefon 090-16 33 32, 070-216 26 98 eller mail: bokbussen@umea.se

Vi hoppas att du har förståelse för detta och att du visar hänsyn till personal och andra besökare.

Mer om Biblioteksbussen

1. Biblioteksbussen

Bibliotek

Umeå kommuns biblioteksbuss kör till ställen där det är långt till ett vanligt bibliotek. Alla är välkomna att låna hos oss.

Telefon: 090-16 33 32, 070-216 26 98

den 13 november 2020