Fem besökare åt gången

Nu kan biblioteksbussen ta emot upp till fem besökare samtidigt. Precis som tidigare gäller det att hålla avstånd, visa hänsyn och stanna hemma om du känner dig sjuk.

Biblioteksbussen interiör Foto: Synneva Byrkjeland

Biblioteksbussen fortsätter som tidigare att hålla öppet enligt ordinarie turlista, vilket innebär att bussen besöker byar, bostadsområden, skolor och förskolor i Umeå kommun. Nytt från 1 oktober 2021 är att upp till fem besökare (eller fler, om alla tillhör samma hushåll) åt gången kan komma in i bussen. Detta gäller alla biblioteksbussens hållplatser.

Små grupper

De nya reglerna innebär att det nu är möjligt även för skolelever och förskolebarn att i små grupper besöka bussen vid skolor och förskolor.

På samma sätt som tidigare är det viktigt att visa hänsyn och hålla avstånd till andra besökare och till personal. Om du känner dig sjuk så ber vi dig att inte komma till biblioteket.

Kontakta oss i personalen

Alla ska känna sig trygga i biblioteksbussen. Om du är orolig för att bli smittad, prata gärna med personalen så försöker vi ordna så att det känns så bra som möjligt att besöka biblioteket.

Om du helt vill undvika att komma in i bussen så kan du reservera medier innan bussen kommer till din hållplats. Kontakta oss i förväg eller säg till när bussen står på hållplatsen så gör personalen i ordning dina böcker, ljudböcker och tidskrifter och kommer ut med dem så att du inte behöver komma in. Du kan också återlämna böcker, ljudböcker och tidskrifter i en låda vid ingången.

Om du har några frågor om de nya reglerna eller om du vill ha hjälp med att exempelvis reservera eller låna om böcker så är du välkommen att kontakta biblioteksbussen på e-postadressen bokbussen@umea.se eller på telefonnumren 090-16 33 32 eller 070-216 26 98.

Mer om Biblioteksbussen

1. Biblioteksbussen

Umeå kommuns biblioteksbuss kör till ställen där det är långt till ett vanligt bibliotek. Alla är välkomna att låna hos oss.

Telefon: 090-16 33 32, 070-216 26 98

den 1 oktober 2021