Hängd mans ö

Det är äntligen sommar och Karl och Sara ska spöka på seglarlägret, men vem är det som spökar för vem egentligen?

Det här är bok nummer fyra om Karl som bor hos sin morfar i Krabbsjögrund medan mamma är ute på havet på ett forskningsuppdrag. Karl har nu bott i Krabbsjögrund i ett år. Mamma har kommit tillbaka från sitt forskningsuppdrag. Hon har bestämt att de ska åka hem till stan igen efter sommarlovet.

Seglarläger och spöken

Karl är inte säker på att han vill flytta ifrån Krabbsjögrund, morfar och kompisen Sara. Än så länge är det ett tag kvar och Karl och Sara ska hjälpa till att spöka på seglarlägret. De ska ha skattjakt på Häggmarsö och skrämmas lite. Enligt sägnen är ön hemsökt av den ökände smuggelkungen Sjövargen som blev hängd just där.

Samtidigt håller doktor Ekvall som vanligt på med konstiga och mystiska saker så Karl och Sara måste hålla koll på honom också. Spökhistorier och verklighet blandas ihop i slutet i en spännande upplösning.

Det här är så himla bra. En ramberättelse från det påhittade Krabbsjögrund med flera spökhistorier som blandas in i ramberättelsen. Det passar mig alldeles utmärkt och är på en lagom otäckhetsnivå. Jag kan sova lugnt på nätterna fortfarande.

Lena Ollmark och Mats Wänblad lyckas fånga stämningen så otroligt bra, jag nästan känner dimman i ansiktet. Jag gillar verkligen det här.

Spökskeppet Vallona

Av: Ollmark, Lena Tipsat av: Anna Croné

I Krabbsjögrund där Karls morfar bor berättas historier. Spökhistorier.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 22 februari 2013