Gudarna vaknar

Efterlängtad andra del i science ficion-trilogin om Themisfilerna som är ännu bättre än den första.

Gudarna vaknar är del två av tre i trilogin "Themisfilerna". Har du inte läst första delen Sovande jättar bör du göra det nu. Den var författarens debut som var färdigskriven 2014 men inte publicerades förrän två år senare eftersom den blev refuserad flera gånger, 50 gånger enligt författaren.

Genomtänkt och välgjort

I Gudarna vaknar känns det som att Sylvain Neuvel fått medvind och självförtroende, kanske från publiceringen av Sovande jättar. Precis som i den förra boken berättas historien genom dokument, intervjuer och avskrifter men här görs det med än mer omsorg och variation.

Det är en genomtänkt och välgjord fortsättning. Berättelsen går på djupet och det håller ovanligt bra. Handlingen har några spännande twistar. 

Themisfilerna är en serie science fiction-böcker som bygger på fynden av efterlämningar från en avancerad civilisation på jorden. Den lyckas med konstycket att berätta en mogen och intressant historia samtidigt som den fläskar på med stora robotar och spännande action. 

Om Sovande jättar var bra är Gudarna vaknar fantastisk.

Fler tips

 1. Sovande jättar

  Av: Neuvel, Sylvain Tipsat av: Tommy Bildström

  Sylvain Neuvel gör väldigt mycket rätt i sin science fiction-debut.

 2. Ull

  Av: Howey, Hugh Tipsat av: Dehbroa Lindberg

  "Jag vill gå ut." Ord som i silon betyder döden. Du får nämligen som du vill. Du får lämna silon och genom luftslussen ta dig ut i den giftiga världen utanför.

 3. Annihilation

  Av: VanderMeer, Jeff Tipsat av: Lennart Kihlberg

  Ännu en expedition ska bege sig till Area X. Alla tidigare expeditioner har slutat med att medlemmarna försvunnit eller dött.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 12 juli 2020