Green Arrow: Year One

En samling tidningar om en Robin Hood-figur för en yngre generation.

När vi tidigt introduceras för Oliver Queen är han full och köper en dyr pilbåge på en välgörenhetsgala. Några sidor senare kämpar han för arbetarna på ett kokainplantage.

Bakgrundshistoria som blev tv-serie

Historien om den unge bortskämde miljonären som hamnar på en öde ö och omvärdera sitt liv är fortfarande intressant, även om man kan bli trött på alla superhjältars ursprungshistorier.  Samlingen innehåller de sex tidningarna som publicerades 2007, det vill säga några år innan tv-serien med samma namn. Den är skriven av Andy Diggel som också gett namn till en skurk i ovannämnda tv-produktion. 

Serien är starkt förknippad med detta verk även om det inte är en rak konvertering. Bra är den i alla fall. Den sällar sig till de mer realistiska hjältarna och teckningarna har en lite ruffig stil som passar bra till historien. Verkligen något att rekommendera till den som förlorat sig i Arrow-verse.

Fler tips

  1. Batman: The dark Knight returns

    Av: Miller, Frank Tipsat av: Tommy Bildström

    En amerikansk serieklassiker där den åldrande och alkoholiserade Batman ställs mot Superman.

  2. Superman/Batman 1

    Av: Loeb, Jeph Tipsat av: Tommy Bildström

    En asteroid från Krypton är på väg mot jorden. USAs president, Lex Luthor, anklagar Superman och sätter ett pris på hans huvud. Ett både episk och personligt serieäventyr i en 1970-talsstil som förhoppningsvis också tilltalar den nya generationen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 8 februari 2018